SHIFTING to 180 GRADE – Part 2

27 May

Shifting to 180 grade – Part one aici

Emotiile, sentimentele te reprezinta ca persoana. Te personalizeaza. Te pot face iubit, te pot face apreciat sau dispretuit, te pot face iertat sau uitat. Ce simti spune cine esti. Daca iti ascunzi sentimentele, inseamna ca TE ascunzi. Ascunzi o parte din tine atunci cand iti este frica sa recunosti si sa TE recunosti ca tu nu esti cel de acum, ci iti lipseste ceva-ul care te face implinit, desavarsit.

De ce de multe ori se actioneaza in virtutea a ceva de suprafata, care se justifica doar la suprafata? Nu tin de ceea ce suntem noi cu adevarat. Nu te regasesti pentru ca incerci sa inhibi ganduri, sa te refugiezi si sa evadezi in altele ca pretext si ca reactie la evenimente, la viata.

E dificil sa fii sincer. Sa inveti sa te cunosti si sa inveti sa-ti dai seama ce vrei, ce iti lipseste ca sa fii TU. Dar, cu cat te simti mai aproape de o persoana, cu atat iti e mai greu sa vorbesti.

Dupa un timp, iti dai seama de ce anume te definea, de dorul cronic resimtit, de momentul in care vrei sa impartasesti o realizare, un gand, de acea siguranta a sentimentelor, de libertatea si semnificatia lucurilor facute in comun, dar si de ruleta deciziilor si de schimbarile provocate.

Timpul nu e reversibil. E necesar sa fie asa. Greselile sunt reversibile, dar nu au fost niciodata necesare. Fiecare are nestiinta lui, “sertarasul” de greseli. Cand ti-ai dat seama ca sunt “greseli”, iti dai seama inconstient de ce anume te face si fericit.

Pentru ca lucrurile dor, deciziile devin nesigure, regretabile si greselile se simt tocmai atunci cand ai cea mai mare nevoie sa se simta. Atunci esti pregatit sa le simti, sa nu le mai ignori, sa le recunosti si sa le indrepti. Esti mai atent la cine esti cu adevarat si ce conteaza cu adevarat pentru tine. Pentru ca in final am putea sa regreta ce nu am facut acum, NU ce am facut atunci.

Theme song> ..”It’s in the ABC of growing up…” (link)

enjoy!

Advertisements

One Response to “SHIFTING to 180 GRADE – Part 2”

  1. Rux May 27, 2008 at 9:36 pm #

    Si in final, ajungand sa regreti ce nu faci in prezent mai mult decat regreti ce ai facut in trecut, ajungi sa vezi cat de strain iti esti tie. Problema este ca ai renuntat a doua oara la ceea ce te facea fericit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: