Daily rush

4 Apr

Cred ca in ultimul timp devin din ce in ce mai mult un fel de adrenalin junkie. In cele mai diferite sensuri. Ma refer si la nevoia pe care o resimt de a ma arunca cu parasuta din primul avion, de a merge cu o viteza incredibila si de a ma da pe o roata, dar si la nevoia de a ma afla constant intr-o stare de nestare si surescitare fizica si psihica.

Am o energie debordanta, nici cand stau, nu stau de fapt. Suna complicat, stiu. Pe lumea asta exista oameni simpli si complicati. In general, cei complicati nu pot fi cititi usor, isi complica viata tocmai pentru a o trai la maxim, se bucura intens de orice experienta si au o sete de cunoastere care cu greu poate fi stapanita. Si apoi mai este controlul. Mi se spus ca sunt control freak, va explic mai jos de ce sunt de acord 🙂 .

Cred ca am devenit dependenta de un anumit “rush” al vietii care ma inconjoara. Nu pot sa stau locului si mereu ma suprasolicit. Sunt si traiesc un “bazdac” continuu. Poate si de aici poreclele Musonica sau Duracell.
Lasand la o parte definitiile comune pentru un adrenaline junkie (indeplinite oricum) mi-am dat seama dintr-o discutie cu o prietena, ca mai exista si forme mai subtile ale acestui “fenomen”. Sunt forme evidentiate in comportamentul de zi cu zi, dar in acelasi timp subtile si extraodinare.

Avem tendinta de a crea complicatii, scenarii sau interpretari ale unor crize sau persoane, facute constient sau inconstient. Pentru ca avem nevoie sa “figure things out”, sa ne ambalam tocmai pentru a declansa in minte si corp un fel “rush” caracterizat prin stres, excitare si iesire din cotidian, de dragul de a face lucrurile altfel…Am realizat ca exista o nevoie continua de provocare, fie data de persoane, fie de experiente “who/which keep us going and alive”.
Fizic, din prea multa energie, ma ambalez repede, imi asum riscuri. Uneori cred ca ar trebui sa iau cursuri de anger management si sa practic free running in loc de sala sau aerobic.

Din fericire, traim intr-o societate competitiva care acum valorifica acest gen de comportament. Te face mai eficient, alert si constient de sine si cu randament mai mare. In plus, din ce in ce mai multa lume incearca sa armonizeze stilul “de birou” cu stilul “after work” prin activitati cat mai diferite, care ii pot oferi sentimentul ca duce o alta viata, care il energizeaza si ii da puterea si creativitatea zilnica.

Cred ca oamenii “complicati si adrenalin junkies” prezinta si un soi de teama de necunoscut tocmai prin dorinta de a cunoaste cat mai mult … din necunoscut. Suna paradoxal, dar chiar aici se manifesta controlul. Decat sa vina necunoscutul peste tine, mai bine te intalnesti tu cu el, in termenii tai. In societatea de astazi, toti suntem adrenalin junkies intr-un fel sau altul, in final fiind doar o problema de gradare.

Free running

Advertisements

2 Responses to “Daily rush”

  1. Miezu` April 6, 2009 at 10:37 pm #

    ce atata free run, iti recomand sa alergi ca Phoebe intr-o zi prin Herastrau:

    aduni atatea priviri consternate incat te umpli de zambete pentru o saptamana : ))

    • pinklabel April 7, 2009 at 10:46 am #

      aaaa chiar :)) uitasem, m-am umflat de ras cand am revazut! thx for the tip :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: