Viitorul gaming-ului arata si se misca bine

22 Jun

Microsoft a dat publicitatii un video de teasing mai mult pentru noua lor camera periferica cu senzori de miscare – Project Natal. Este o tehnologie pentru Xbox 360 prin care te poti juca si rula aplicatii cu ajutorul miscarilor si vocii.

Camera te recunoaste si te logheaza imediat in XBOX Live. Totul functioneaza prin imitarea miscarilor corpului.

Va dati seama ca Mortal Kombat te transforma in Milena sau Shang Tsung din sufragerie? 🙂 Poti controla si meniul, panoul de control prin miscarea mainilor, Minority Report style :).

Imi place, depaseste Wii-ul cel putin teoretic, din ce se vede pana acum. Se pare ca viitorul gamingului e mai mult despre miscare decat despre comoditate asta daca se va adopta tehnologia pe scara larga. Te forteaza macar asa sa faci ceva miscare… si, pentru mine, e mult mai fun decat sa stai cu mouse-ul in mana si sa selectezi Kalasnikovu’ dupa tastatura sau sa faci o fatalitate din butoane mancand din chipsuri 🙂 …   Anyway, foarte tare ideea de scan full body.

Daaar…dpdv al unui controller este inutil total daca nu vor fi facute si jocuri speciale pentru el. Sunt cateva anuntate, dar ramane de vazut. Filmuletul este un demo interesant, dar totusi DEMO si nu prezinta jocuri propriu-zise.. Ceea ce se mai zice este ca va merge pe toate consolele 360 existente si care se vor lansa pe viitor..

Oricum, tehnologia este foarte noua si pana vor aparea jocuri interesante, ramanem la stanga unu si dreapta doi probabil, dar si astea daca-s la fel de fun pe cat par din demo si daca “jucaria” se dovedeste ca poate face cu adevarat toate lucrurile astea, so be it! 🙂

Microsoft bitched slapped Nintendo…dar tot sunt mega fun Wii 🙂

Oricum, estimez ca se va intampla ceea ce s-a intamplat cu Wii-ul ..cel putin dintr-o anumita perspectiva.

Jucatorii hardcore vor ramane in continuare fideli jocurilor traditionale de pe xbox, ps, psp… Cine s-ar considera un hardcore gamer si totusi sa se joace mai mult la Wii decat la Xbox sau ps??? come on… nu baga ei in seama gadgeturile/consolele de genul Natal, decat sporadic, il privesc ceva mai mult spre un joc…de societate cu prietenii la un mic chef ca sa faca misto pana mor de miscarile alora.

A doua categorie sunt cei care deja au Wii (nu conteaza daca au sau n-au Xbox sau PS), care probabil vor ramane la ceea ce le ofera Wii-ul in ceea ce priveste jocurile ..cu miscare 🙂 , fara a mai cumpara alta consola.

Atunci cine va cumpara Natal? probabil gagici ca mine sau alti indivizi, care nu-s mari jucatori, dar se pricep la Wii si carora li se pare fun sa probezi garderoba intr-un joc video, sa faci miscare la Mortal Kombat (asta pentru ca e probabil singurul sau printre putinele fightere pe care le intelegi sau pe care il poti juca.. 🙂 , sa invarti de un volan virtual, sa te uiti la filme la cea cool, sa te joci Tony Hawk mai altfel, sa te primbi prin meniu prin miscarea mainilor, etc…e clar ca nu e genul de tehnologie cu care sa te joci GTA sau mai stiu eu ce shooter.

e mult mai soft si poate prea sofisticat pentru gamerii hardcore.

dar mie imi place, pare fun.

No Strings (or Controllers) Attached – cum spun cei de la Xbox 🙂

Enjoy!

Advertisements

3 Responses to “Viitorul gaming-ului arata si se misca bine”

 1. Valentin Valeanu June 24, 2009 at 10:04 am #

  Maine poimaine o sa facem si dragoste online :))

 2. pinklabel June 24, 2009 at 1:51 pm #

  deci e de ras :))))
  eh .. pai oricum de combinat se combina toata lumea mai nou pe haifaiv :))))
  mai e si video chatul…:)))
  deci..perspective sunt..
  te combini in Second Life intre caractere si iesi si la Turabo in SL :)))

 3. Alter Ego June 25, 2009 at 6:49 pm #

  Foarte tare!
  Vand Wii, cumpar Xbox 360! :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: